Logo
0767.895.777         office@forajeputuripiloti.ro
Foraje Puturi Piloti
Foraje si Denisipari
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Adanciri puturi forate

Doar in luna Februarie - SUNA sau TRIMITE un mesaj si beneficiaza de reducerea de pana la 40% la foraje puturi si denisipari!

Principalele motive pentru adancirea unui put, sunt adesea deteriorarea calitatii apei si scaderea vizibila a debitului de apa. Cu toate acestea, nu trebuie sa intri in panica, daca vecinii se plang de probleme similare. Astfel de probleme, cel mai probabil, sunt temporare, iar sursa ta de apa va fi in curand reabilitata. Ei bine, daca un sondaj efectuat asupra vecinilor a aratat ca aceasta situatie te-a afectat doar pe tine, trebuie sa te gandesti la cum sa iesi din situatie si probabil ca solutia este adancirea putului in apa.

De ce dispare apa?

Adancirea putului este necesara in urmatoarele cazuri:

  • Exista prea multe puturi arteziene in apropiere, care sunt forate in acelasi acvifer ca al tau.
  • Seceta prelungita in zona ta.
  • Filtru de fund infundat. In acest caz, este suficienta denisiparea putului.
  • Abaterea butoiului de la o pozitie verticala, in cazul in care au fost comise erori in timpul forajului sau al functionarii putului. Corectarea problemei se face prin eliminarea cauzei defectiunii, dar nu prin aprofundarea acesteia.

Si aceasta nu este intreaga lista de „diagnostice” posibile. Ce s-a intamplat exact cu sursa ta, nu poate fi stabilit decat de un specialist de la firma de foraje puturi. Trebuie amintit ca destul de des, exista situatii in care scaderea productivitatii structurii de admisie a apei, nu este legata de nevoia de aprofundare.

Care puturi se adancesc: pe nisip sau pe calcar?

Nevoia poate aparea atat in ​​prima versiune a puturilor, cat si in a doua. Concluzia este ca, influxul in structura nisipului, va disparea mult mai devreme decat in ​​cel artezian. De obicei, puturile forate pe nisip au o adancime de pana la cincizeci de metri, iar durata de functionare nu este mai mare de 10 ani. Cand fluxul de formare a nisipului este redus, apa incepe treptat sa scada. Din acest motiv, puturile forate pe calcar sunt mai profitabile, fiind gaurite mult mai adanc si au o durata de viata de pana la 50 de ani.

Sa adancesti putul forat sau sa forezi unul nou?

Exista multe opinii pe aceasta tema, iar unul dintre experti spune ca adancirea putului forat, ajuta in 99 de cazuri din 100. In orice caz, pentru a evalua situatia este necesara implicarea unui specialist de la firma de foraje puturi, si doar el va putea indica nu numai sfera muncii, ci si costul acesteia. Pe baza rezultatului primit, poate fi concluzionat ce este mai profitabil – sa adancesti putul forat sau sa forezi unul nou.

Daca structura de alimentare cu apa este intr-o stare excelenta, atunci este mai logic sa adancesti putul forat. O astfel de lucrare iti poate economisi timpul si banii, nu ai nevoie de documentatii si nu va fi nevoie sa refaci sistemul de alimentare cu apa pentru o noua sursa.

Multi se gandesc ca pot sa-si faca singuri lucrarea de adancire a putului forat,  insa, putini o pot face intr-un mod calitativ, profesional si de multe ori se dovedeste mai ieftin sa apelezi la serviciile unei firme specializate in foraje puturi,  decat sa incerci sa adancesti si sa defectezi sistemul si apoi sa chemi firma pentru a corecta consecintele experientei tale esuate.

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al serviciului:
nan ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Foraje Puturi Piloti

0767.895.777

office@forajeputuripiloti.ro

www.forajeputuripiloti.ro

Cere oferta de pret